fotograaf

Met ♡ voor kunst en cultuur

Series

Kunstbeleving heeft een positieve impact op ieders leven. Voor sommigen kan het zelfs een reddingsboei zijn. Als fotograaf zet ik mijn werk in om de kracht van kunst in beeld te brengen.

Samen - Carnero Rotterdam

Voor het boek 'Samen' werkte ik in opdracht van reclamebureau Carnero samen met schrijver en dichter Edwin de Voigt aan een serie portretten van Rotterdamse kunstenaars die werk hebben hangen in de openbare ruimte van de stad.

"Negen Rotterdamse duo’s, fotografen en schrijvers, laten je de ‘rotstad’ door hun ogen zien. Hun blik neemt je mee langs de mooiste, rauwste, liefste, modernste en oudste zielen van Rotterdam. Persoonlijk, intens en oprecht. Zoals we het graag zien in onze ‘rotstad’. Ongecompliceerd, ongezoet en ongezouten. Gecombineerd met mooi vormgeving en typografie. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar woord en beeld zijn samen nóg veel sterker.

Geniet, wees groos wanneer je dwaalt langs de Lijnbaan, het Potlood, de Gasfabriek, de Nieuwe Maas, Zadkine, het Blaakse Bos, het Oude Noorden, Zuid, de Kuip, de Koopgoot, Delfshaven, Crooswijk, het Witte Huis en kijk in de ogen van hen die ervoor gezorgd hebben dat er een goede basis kwam voor wat onze stad nu is. Een thuis voor een multiculturele bevolking, een thuis voor ons samen."
- Remco Lange (Carnero)

Human Traits

Human Traits - Kika Sprangers © Copyright: Karen van Gilst Fotografie, 2019

Voor saxofonist Kika Sprangers creëerde ik een serie portretten (foto en video) gebaseerd op de nummers van haar album 'Human Traits'. De serie ging op mee op concerttour door heel Nederland. Zalen die we aandeden waren onder andere het Bimhuis, de Doelen en Tivoli.